måndag 20 augusti 2012

Träningsläger inför VM

Wow, vilken helg! Vi är precis hemkomna från ett härligt träningsläger i Linköping. Vad är det då vi tränar inför? Drakbåts VM i Milano 30/8 – 2/9!! Från MKK är vi 11 personer och 1 reservpaddlare (ordinarie i outriggerherrlaget. Vi kommer även att tävla i outrigger 2000 m under VM) som åker till Milano i början av nästa vecka och ska ingå i det Svenska laget i drakbåt.

Både herr och damlaget (och mix som består av de starkaste paddlarna ur herr och damlaget) träffades i helgen för att samträna. Vi kommer från olika klubbar och olika bakgrund och behöver samköra våra paddlingstekniker och lära känna varandra. Vi var inackorderade på Scandic Hotell där vi kunde nyttja deras brygga utefter Stångån. Fantastiskt läge för ett träningsläger!


Scandic Hotell i Linköping. Perfekt läge för ett träningsläger!
Lördagen började med en morgonjogg och fortsatte med ett pass för damlaget sedan mixlaget och därefter herrlaget. På eftermiddagen var det ett dam-, mix- och herrpass igen. Samma schema följdes på söndagen också. Förr de som ingår i både damlaget och mixlaget eller herrlaget och mixlaget så blev det totalt 10 pass varav 8 gav mjölksyra i drakbåten. Starkt jobbat! Vi hjälpte varandra med att trumma och styra eller hoppa in som "utfyllnadspaddlare".
Styrmansvy i herrbåten
För varje pass vi gjorde så gick det bättre och bättre för alla lagen och vi gjorde bra tider på de distanser som vi ”provpaddlade”. En i laget tävlar i C2 och hon hade tagit med sig sin tävlingskanadensare som vi också kunde nyttja under helgen när vi inte satt i drakbåten. (Riktigt spännande och kul paddling kan jag meddela!)

Gruppen höll ihop större delen av helgen och inte bara på träningspassen. Vi åt gemensam lunch på en restaurang i närheten och på lördagskvällen var vi alla på en indisk restaurang där vi åt mycket gott. Både hotell och restauranger var förbokade av Johannes Nilsson, vår huvudtränare, som även bor i Linköping. Drakbåten togs ner från Stockholm av Thomas Lundblad som är svenska truppens lagkapten. Robin Magnusson var också på plats och han kommer att vara lagledare och reservpaddlare under Milano. Robin är grundare för facebooksidan Svenska Drakbåtslagen, där uppdateringar från tävlingarna kommer att ske under alla tävlingsdagarna. Gå gärna in och gilla sidan och följ vår kamp!

Nu är det dags att ladda om. På onsdag har vi ett fun-fun pass där vi ska flyga fram för att ge en härlig känsla inför VM. Fast innan dess är det vila som gäller - min kropp är lite mör vid det här laget och jag misstänker att mina lagkamrater känner likadant! :-)
Vi ses!
//Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar