torsdag 16 augusti 2012

Drakarnas aktivitetshelg

Helgen den 11-12 augusti hade drakbåtssektionen på MKK en liten aktivitetshelg för alla intresserade. Robin Magnusson, Malin Johannesson och Camilla Stigberg kom ner från Kungälv för att umgås och paddla med oss.

Lördagen började med ett gäng glada människor och som fortsatte med ett annorlunda drakbåtspass med mycket resistans och mycket blött vatten. Innan vi begav oss iväg i drakbåten så satt vi på bryggan och hjälpte varandra med tekniken.

Adrian hjälper till
Spegling var det! Christoffer och IB
Pontus och Katarina








Camilla och Maria
Alla var aktiva och hjälpte varandra









Snart dags att paddla ut.
17 pers i båten känns härligt!
Lite vila innan polishuset

Drakkamp
Nej!!!
De andra vann....  ;-)

Väl tillbaka på land så höll jag ett litet magpass på 25 min, inspirerat av Military fitness träning. Svettigt värre i solen.


Kämpa Pontus!
Bra jobbat Lucy!!











Sen var det dags för lite medhavd lunch - även den i solen och värmen!

Christoffer och Camilla
Lucy, Maria och Pontus
Sofie












Efter lunchen det var det många som behövde kyla ner sig lite, så några begav sig iväg med outriggern för att testa den nya styrpaddeln och öva huli, medan 4 av oss tog ut några havskajaker för paddla bort och ta lite foton när alla andra blev blöta. Efter ett varv i kanalen och 3 huli i hamnbassängen med tillhörande tömning av vatten, var det dags att paddla tillbaka för att börja förbereda inför kvällen, sola och ta det lite lugnt.


3:e gången, så nu borde det sitta! :-)
3 - 2 - 1, Vält!!


1 - 2 - 3 - Tryck och häv!
1:e paddel uppsamlare



Full aktivitet för att ösa ur OC:n
Vissa har det bra











De glada kajakpaddlande drakarna
Så paddlar vi hemåt igen



























Vi hade full support på kvällen då Carolines bror, Niclas Ellberg kom och lagade maten åt oss. Caroline fick bli grillmästare och snacka om att det var gott! Några lekar hann vi med och sen myste vi ute på terassen till långt in på kvällen.

Trassel...
Men som det lag vi är så löste vi knuten!



God mat och trevlig stämmning. Vad mer kan man begära?

Kvart i tio på söndagsmorgonen var det dags igen. Ett glatt damgäng paddlade iväg för 1 timmes härlig paddling ut och runt "Råttfällan". Tiden blev 45 min från greningen och tillbaka och utgör en sträcka på ca 7,5-8 km. Det känns som en rätt bra tid. Sen blev det lite teknikpaddling för att fylla ut tiden. Medan damerna paddlade outrigger så var ett gäng herrar ute och joggade alternativt paddlade kajak. När vi kom tillbaka med outriggern så stod herrarna ivrigt och väntade på att få paddla samma sträcka och "slå" vår tid, vilked de också gjorde med några min ;-) Undertiden begav sig damerna ut på en liten jogginrunda utefter B01 bland alla soldyrkande "västrahamnen människor".


På eftermiddagen höll Alexandra Nielsen ett föredrag i paddlingsteknik. Rummet var fyllt med tysta, informationshungriga drakar, nya och gammal, som tog till sig både den teoretiska och praktiska delen av föredraget. Mycket intressant!

Tack för en helt fantastisk helg!

//Katarina

2 kommentarer:

  1. Anonym16.8.12

    En riktigt rolig helg! Tack så mycket, väldigt bra uppstyrt! //Sofie

    SvaraRadera
  2. Önskar att jag hade kunnat vara med! Kul att få läsa här och vad ni hittade på.

    SvaraRadera