onsdag 5 februari 2014

Träningsläger i Karlskrona

Helgen 18-19 januari var vi på tränings-/testhelg i Karlskrona. Vi var 13 st på lägret, majoriteten från MKK (alla utom 4). På lördagen började vid med en samling på klubben, där några av oss hade sovit och åkte sedan till Blekinge Health Arena där vi skulle genomföra tester för uttagningar till drakbåts VM. Arenan var ett träningsställe dit föreningar kunde åka för att träna och göra olika syreupptagningstester. Några av oss hittade direkt en stor röd matta som vi gjorde kullerbyttor och sådant på som man gjorde på idrotten i mellanstadiet.
När alla var ombytta och klara var det dags att börja med testerna, första var ett beep-test, där man skulle springa 20 meter och innan det beepar ska man ha hunnit springa hela sträckan.
Beep-test
Sedan gick vi in i gymmet och drog igång med styrketester. Det första var bänkdrag, sedan bänkpress, chins. Sist körde vi brutalbänk, där man hänger upp och ner i knävecken och ska sedan ta sig upp och röra armbågar mot knä, vilket ingen av oss från Malmö hade provat tidigare. Men det visade sig vara roligt på något underligt vis.
Alla resultat noterades inför landslagsuttagningar

PB för Andreas
Rune körde hårt
 
 
 
Tekninkövningar för Sofie inför bänkpress
 
Grymmaste MADelayne
 
Tekniktänk för Christian inför bänkpressen


Katarina gör chins
Anna testar brutalbänk
 

Efter lunch gick vi bort till Boda Borg och hade samarbetsövningar. I mitt lag hade vi Anna och Hampus, som tog sig fram som en iller genom de flesta utmaningarna. Där var iallafall riktigt roligt, även om vissa celler gjordes 24 gånger för att man aldrig gav sig, och tiden flög iväg.
 
Vilka är grymmast?

Efter Boda Borg hade Cissi, som höll i helgen, knopat ihop ett tufft pass Crossfit, som innehöll bland annat 100 burpees. Efteråt var man så härligt trött att man kände att sova skulle bli otroligt skönt. Istället avslutade vi kvällen på en asiatisk restaurang.

Snyggt jobbat Andreas!
 
På söndagen skulle vi först köra ett spinningpass på Friskis och Svettis, men då musiken inte fungerade i salen byttes det plats på den och funktionell träning.

// Sofie Olsson
 
Jenny vilar mellan passen på coolaste MKK manérInga kommentarer:

Skicka en kommentar