tisdag 18 september 2012

S.U.P - en fantastisk träning

Vår träning med Stand Up Paddling kunde inte ha startat bättre. Med solen, värmen och de svaga vindarna på vår sida gav vi oss ut till djuphavsbadet för lite uppvärming. Samuel Furman från S.U.P Malmö och jag försökte bestämma vilken träningsnivå vi skulle använda med våra modiga drakar. Med tanke på att alla redan hade kunskap och erfarenhet av paddlingsteknik från bland annat kajakpaddling och drabåtspaddling bestämde vi oss för att sätta lite krydda på träningen och köra med en liten sprint. Syftet var att ha det roligt samt ge en liten känsla av hur det är när man tävlar i Stand Up Paddling.
 

Åsa


Saied


Saied for iväg snabbare än blixten


Sofie och Samuel Furman
 
Eftersom alla blev varmare i kläderna mycket snabbt så kryddade vi till det med några sit-ups på brädan och självfallet med några armhävningar.


Åsa gör sit-ups med Samuel Furman


Sofie visar var skåpet ska stå. Inget stöd med knäna.
Riktiga armhävningar ska det vara.

På kort tid började alla komma in i “supandet” och alla blev nyfikna på hur man gjorde en så kallad quick turn. Imponerande och att se! Snyggt gjort!


Åsa gör en quick turn.


Sofie på väg att göra en quick turn.
 
Som avslutning på vårt pass kryddade vi till det ytterligare med lite yoga.
 

SUPyoga-Downward facing dog.
Det var en härlig SUPkväll. SUP är en härlig komplement där alla muskler sätts i hårt arbete. Till och med hjärnan får en härlig workout. Man kan Stand Up Paddla i floder, fors, sjöar, havet och inte minst surfa vågor!. Man kan paddla lite sporadiskt eller höja ribban och tävla i långdistans och sprint. Tack för denna gång och hoppas att fler vill testa.
//Madelayne


Lite kuriosa:
Stand Up Paddling kommer ursprungligen fr Hawaii och har funnits i över hundra år. Nedan finns en liten filmtrailer om Stand Up Paddling.
That First Glide

1 kommentar:

  1. Katarina18.9.12

    När vissa var iväg och tävlade i Italien så ordnade Madelayne alternativ träning med fantastisk S.U.P paddling! Jag blir lite avis när jag läser om deras härliga träning ;-) //Katarina

    SvaraRadera