onsdag 18 mars 2009

Vad är World Games?

World Games – världens näst största idrottsevenemang.

World Games 2009 äger rum i Kaohsiung, Taiwan från den 16 juli – 26 juli. World Games omfattas av olika sporter som inte är representerade i OS. World Games är väldens näst största idrottsevenemang efter de olympiska spelen.

Atleter på elitnivå i en mängd populära och spektakulära sporter kommer att utgöra grunden i World Games. Tävlande i sporter praktiserade på land, i luften, på och i vatten kommer att kämpa om att vara snabbare, komma högre och att vara starkast.

World Games utövas vart 4:e år (året efter de Olympiska spelen) och genererar världsomspännande exponering för de sporter och de atleter som deltar.

World Games anordnas av ‘the International World Games Association’ (IWGA) som består av 32 internationella idrottsfederationer och som övervakar alla de sporter som är berättigade att tävla i det officiella idrottsprogrammet.

Organiseringen av World Games anförtros av IWGA till en organisations kommitté bildad av värdlandet, enheter av Nationella Olympiska Kommittén och den regionala regeringen mfl.
Under en period av 11 dagar kommer 35 sporter att utövas av ca 4500 atleter. Tävlingarna erbjuder mycket underhållning i världsklass!

Drakbåtstävling är en av de sporter som är med programmet. Sveriges drakbåtslag kvalade in till World Games redan 2008 genom att delta i VM i Poznan. I år åker ett gäng starka drakbåtspaddlare till Taiwan för att representera Sverige med ett mixlag. Laget består av deltagare från Stockholm, Kungälv, Malmö och Oxelösund.

”Vi kommer att kämpa hårt och vi är stolta över att få delta” säger Jonatan Bäckstrand som tillsammans med Karin Pantzar samordnar Sveriges drakar inför World Games. Drakbåtstävlingarna går av stapeln 17-18 juli.

Kontaktperson i Sverige:
Karin Pantzar 0705162988
looma5@yahoo.se

Vill du veta mer?
http://www.worldgames2009.tw/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar