torsdag 28 juli 2011

Hannover

Den 11-13 juni var ett glatt gäng iväg och tävlade i Pingstcupen i Hannover, Tyskland. Vi tog inga medaljer men i stort sätt var de i laget nöjda ändå. Första dagen paddlade vi 250 meter och vi hamnade på 12 plats. Inte så bra med tanke på att det "bara" var 19 lag som ställde upp i tävlingsklassen. Men vi var glada i alla fall! I mellanklassen tävlade ca 25 lag och i festivalpaddlingsklassen deltog hela 49 lag! För att kunna organisera ett sådant upplägg med så många lag som tävlar under 3 dagar så krävs det tysk precision, vilket vi finner i en av Tysklands största årliga drakbåtstävling. En eloge till organisatörerna!
Andra dagen paddlade vi 500 meter och vi lyckades knipa den 8:e bästa tiden. Men på 4000 metersloppet, som gick av stapeln på måndagen, tog vi lite revansch och kom på 6:e plats! Bra jobbat av ett mycket udda gäng där många aldrig har suttit i samma båt eller ens varit med på en tävling tidigare! Nästa år så måste vi bara vara enhetligt klädda! :-)

Tävlingen i Hannover gav mersmak och Sverige kommer att åka till Bremen den 3-4 september för att delta i en drakbåtscup. Några från MKK kommer även att delta i den tävlingen. Vi önskar er lycka till!!!

Laguppställing! - alla blev något förvånade över att bli fotograferade
Uppvärmning är viktigt!
Har man tur ser det ut som om man tar i när man paddlar!

De flesta gav allt!
Vi fick låna in en tyska som trummade åt oss. Det gjorde hon bra!

Eventet drar många åskådare. Vi saknade inte support

Vattensugning av båtarna iordningställde dom fort inför nästa lopp. Det startade ett lag var 8:e minut.

På söndagen besökte vi festen. Många människor...

Linslusen Robin på fest!

Alla foton är hämtade från arragörernas hemsida. Jag rekomenderar er varmt att besöka den!