måndag 30 mars 2009

Nu är vi ett härligt gäng!

Jag har nu anmält oss (se nedan) till vårruset och betalt. Det blev 180kr per person och vi ska springa 5 km den 4 maj. Laget heter såklart ''Drakarna'' och vi blir bjudna på picknick i det gröna efteråt.
Vi som ska springa är:

Karin Pantzar
Katarina Forsberg
Maria Holst
Malin Brödden
Annika Nielsen
Åsa Bill

mvh Karin

Träningsläger 25-26 april

Hej!
Skriv in i er kalender att den första träningshelgen ihop blir i Stockholm den 25-26 april. Återkommer hur den kommer att vara upplagd. Det är viktigt att deltaga så att vi kan bli ett så bra lag som möjligt inför World Games!
Mvh Karin

RPM den 31/3 inställt

Tyvärr måste vi ställa in morgondagens RPM (intervallspinning).
Vi kör som vanligt nästa tisdag igen.
Välkommen med din anmälan senast på måndag till katarina.forsberg@cmport.com

fredag 20 mars 2009

Vi söker två styrmän som har möjlighet att ställa upp och styra på eftermiddagen den 3:e juli i Sölvesborg?
Mvh /Pontus

torsdag 19 mars 2009

Flygbiljetter till Taiwan!

Det är dags att boka flygbiljetter nu.
Resebyrån kan ordna biljetter Arlanda-Taipei för ca 9000kr, Köpenhamn-Taipei för 9.800. Båda dessa mellanlandar i Hong kong och det kostar bara lite extra om man vill vara kvar där någon dag. Från Taipei kan man sedan ta snabbtåg till tävlingsplatsen på 1½ timme. Det behövs inget visum för att stanna i Hong kong och inte heller i Taiwan om man stannar kortare tid än 2 veckor. Visum för längre tid i Taiwan löses på flygplatsen vid landning.
Jag och två till tänker åka Köpenhamn-Taiwan-Kambodja för 10.800. Vi tänkte stanna i Kambodja en vecka på vägen hem.
Nu undrar jag: hur vill du åka? Från Stockholm eller Köpenhamn? Vill ni stanna till i Hong Kong eller Kambodja på vägen hem?
Det blir både billigare och roligare om vi åker i grupp. Jag har tittat på tider runt 12/7-26/7.
Vi måste vara på tävlingsplatsen 16/7-19/7.

Vill du själv beställa en biljett så maila mig så att jag vet. E-mail: looma5@yahoo.se
Det blir svårt att få tag på billigare biljetter och priserna stiger varje dag.
Jag behöver veta hur ni vill åka senast fredag.
Vill ni själva kontakta samma resebyrå som jag har gjort så ring Travel zone i Malmö 040-303099. Säg att du paddlar drakbåt så vet hon vad det är som gäller. Mailadressen är info@travelzone.se

Ha det bäst!!/ Karin Pantzar 0705-162988

onsdag 18 mars 2009

Vad är World Games?

World Games – världens näst största idrottsevenemang.

World Games 2009 äger rum i Kaohsiung, Taiwan från den 16 juli – 26 juli. World Games omfattas av olika sporter som inte är representerade i OS. World Games är väldens näst största idrottsevenemang efter de olympiska spelen.

Atleter på elitnivå i en mängd populära och spektakulära sporter kommer att utgöra grunden i World Games. Tävlande i sporter praktiserade på land, i luften, på och i vatten kommer att kämpa om att vara snabbare, komma högre och att vara starkast.

World Games utövas vart 4:e år (året efter de Olympiska spelen) och genererar världsomspännande exponering för de sporter och de atleter som deltar.

World Games anordnas av ‘the International World Games Association’ (IWGA) som består av 32 internationella idrottsfederationer och som övervakar alla de sporter som är berättigade att tävla i det officiella idrottsprogrammet.

Organiseringen av World Games anförtros av IWGA till en organisations kommitté bildad av värdlandet, enheter av Nationella Olympiska Kommittén och den regionala regeringen mfl.
Under en period av 11 dagar kommer 35 sporter att utövas av ca 4500 atleter. Tävlingarna erbjuder mycket underhållning i världsklass!

Drakbåtstävling är en av de sporter som är med programmet. Sveriges drakbåtslag kvalade in till World Games redan 2008 genom att delta i VM i Poznan. I år åker ett gäng starka drakbåtspaddlare till Taiwan för att representera Sverige med ett mixlag. Laget består av deltagare från Stockholm, Kungälv, Malmö och Oxelösund.

”Vi kommer att kämpa hårt och vi är stolta över att få delta” säger Jonatan Bäckstrand som tillsammans med Karin Pantzar samordnar Sveriges drakar inför World Games. Drakbåtstävlingarna går av stapeln 17-18 juli.

Kontaktperson i Sverige:
Karin Pantzar 0705162988
looma5@yahoo.se

Vill du veta mer?
http://www.worldgames2009.tw/

tisdag 17 mars 2009

World Games

Sverige ställer upp med ett gäng starka drakbåtspaddlare till World Games i Taiwan! All information kring detta evenemang kommer att publiceras på denna blogg

Håll er uppdaterade!

Vårruset!

Se hit alla drakbåts tjejer!

Den 4 maj kl 18:30 startar vårruset. Sträckan är 5 km och du kan lunka, gå, eller springa. Vi vill ställa upp med minst ett lag. Varje lag (6 pers) får en picknickkorg. Kostnaden blir 180 kr per person. Anmäl dig till Karin: looma5@yahoo.se

Läs mer: www.mai.se/varruset/index.php

Drakbåtspaddling!

Varje lördag kl 10 paddlar vi drakbåt!
Pontus lovar varierande pass under våren med fokus på de tävlingar som kommer under sommaren.

Efter varje drakbåtspass har vi gemensam magträning i ca 30 min.

Se till att du kommer i tid!

Skivstångsträning

Varje onsdag leder Karin oss i skivstångsträning till modern och kraftfull musik. MKK har köpt in 10 skivstänger med tillhörande vikter.
Vi utlovar träningsvärk!

Passet börjar kl 18:15. Ta med något att dricka.

RPM - intervallspinning

MAI stödjer MKK's vinterträning!

Under vintern får vi tillgång till att låna MAI's spinningscyklar under ledning av Malin Bröddén.
Varje tisdag kl 19:15 tränar vi RPM tillsammans för att öka hjärtats kapacitet! Det gör gott för våra 200 och 500 meters lopp!
Anmälan sker senast dagen innan (måndag) till katarina.forsberg@cmport.com
Ändring av eventuella tider och dagar kommer att informeras via bloggen.

Spinn of Hope

Drakbåtssektionen vill ställa upp med ett lag från MKK i Spinn of Hope på MAI lördagen den 28:e mars. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden. Varje lag ska hålla igång en spinningcykel i 12 timmar mellan kl 07-19.
Att anmäla ett lag kostar 1500 kr, dvs 125 kr per person, om vi är 12 st.
Läs mer på www.barncancerfonden.se/Spinn-of-hope

Vill du vara med och spinna för livet?
Anmäl ditt intresse till drakbat.malmo@hotmail.com

söndag 15 mars 2009

Välkommen till Drakarnas nya forum/blogg!

Välkommen till MKK Drakarnas nya blogg. Vi har främst satt upp bloggen för att få en möjlighet att kommunicera på ett enkelt sätt med varandra och för att sprida information. Vill ni att det skall läggas upp något på bloggen kan ni skicka ett e-post till: drakbat.malmo@hotmail.com
Detta är MKK Drakarnas egen e-post adress.
Vi återkommer med mer information om träningar, samträningsläger, bilder, fester och tävlingar tex Hamburg, World Games ochVM i Prag

Paddla lungt!

//Katarina